Zamisli da si osoba koja ima sve bogatstvo ovog sveta i neograničeno vreme – da li misliš da je to ono što bi ti pomoglo da lakše savladaš engleski? Verovatno ne bi.

Poenta je da pronađeš lakši način za učenje jezika. Srećom, pomoću interneta pruža ti se mogućnost da naućiš engleski online i to bez trošenja puno vremena i novca. Zapravo, časovi na mreži su prilagodljivi tvojim potrebama i možeš ih zakazivati u vreme koje tebi odgovara. To znači da uopšte ne moraš da žuriš u obavljanju svojih svakodnevnih poslova, već jednostavno možeš sam/a sebi da odrediš raspored časova. I sve to uz tvoju omiljenu šolju čaja u udobnosti svog doma!

Škola stranih jezika ABC ti omogućava da unaprediš svoje znanje engleskog ili da ga naučiš od nule! Kontaktiraj nas već danas na imejl: office@abc.edu.rs ili na telefon: +381 (0)63 33 58 77 i saznaj više o našim uslugama!

U okviru škole ABC, nastavu organizujemo u skladu sa CEFR – Common European Framework of Reference for languages (Zajednički evropski referentni okvir za jezike). To znači da imaš priliku da nastavu pohađaš na određenom nivou. Ukoliko nisi siguran/a šta nivoi tačno znače, za više informacija o njima poseti naš članak: Šta znači B1, A1 i B2 nivo?

Play Video

Prednosti učenja engleskog online

Da li imaš želju da poboljšaš svoje znanje engleskog jezika, ali jednostavno nemaš dovoljno vremena da putuješ do svog privatnog nastavnika da bi efikasno učio/la? Bilo da radiš puno radno vreme ili si redovan student, koji želi da pohađa časove engleskog jezika par puta nedeljno, postoji rešenje za tebe – engleski online!

Kao i prilikom donošenja svake odluke u životu, najpre je potrebno utvrditi benefite izbora pre nego što se odlučimo za određeni. Stoga, hajde da otkrijemo koje su to prednosti učenja jezika putem interneta:

 

1. Mogućnost kombinovanja različitih materijala

Zanimljivo je kako nas različiti materijali (video klipovi, audio i slike) podstiču da budemo interaktivniji tokom učenja jezika. Oni nam zapravo pomažu da bolje razumemo nastavu i lakše usvojimo lekcije. Instruktori uglavnom koriste više materijala za postizanje određenih ciljeva.

Primena video klipova u nastavi omogućava učenicima da istovremeno slušaju, gledaju i odlučuju šta će zapisati u svoje sveske. Ovo im pomaže da se uvek podsete važnih informacija, koje su zabeležili i da ih bolje organizuju. Kraće beleške pomažu učenicima u kasnijem proučavanju lekcije. Takođe, informacije se lakše usvajaju i obrađuju putem video snimka. Što više slušaš autentični engleski jezik, to ćeš bolje usvojiti kako se on izgovara.

Možda će vas iznenaditi ova informacija, ali slušanje lekcija svakako poboljšava pismenost, na isti način kao kad čitate lekciju. Audio sadrži prozodiju, koja objedinjuje ton, ritam i intonaciju, a to znači da su studenti, koji slušaju lekciju, u mogućnosti da saznaju emocionalno stanje govornika. S druge strane, sarkazam je nekad teže prepoznati putem teksta, dok se usmeno veoma jasno shvata. Oni koji uče putem audio materijala mogu na drugačiji način shvatiti sadržaj, nego kad pročitaju lekciju.

Da li si se ikad zapitao/la zašto predavači koriste slike? Zar ne bi mogla ista lekcija, recimo, da se opiše kratkim tekstom? Istraživanja su pokazala da mozak ima veću sposobnost da obradi nove informacije kad se one predstavljaju i u vizuelnom i u verbalnom obliku. Na ovaj način stvara se jača veza između slike i reči. Na primer, određeni nepoznati pojam lakše ćeš usvojiti ako ti se predstavi kroz sliku. Tako ćeš reč naučiti – zauvek!

Neki bolje uče sluhom, drugi putem slike, a treći radije kombinuju različite mogućnosti. Škola jezika ABC podržava baš tvoj stil učenja, pružajući ti mogućnost da učiš na način koji tebi odgovara. Naši predavači koriste razne interaktivne materijale u nastavi, jer je upotreba svih čula ključ bržeg usvajanja i razvoja engleskog jezika!

 

2. Fleksibilnost u učenju

Još jedna u nizu brojnih prednosti pohađanja engleskog online jeste fleksibilnost u učenju. Bez obzira gde se trenutno nalaziš, bilo na moru, na selu ili kod svoje kuće, engleski možeš učiti iz udobnosti svog doma! Sve što ti je potrebno jeste određeni uređaj (računar, laptop ili tablet) s jakom internet vezom.

Imaš mogućnost da prilagodiš raspored učenja. Odabereš dan i vreme, koji tebi u potpunosti odgovara, kao i broj lekcija koje želiš da naučiš tokom svake nedelje. Engleski online je potpuno fleksibilan, tako da učenje jezika možeš uskladiti svom slobodnom vremenu.

Isprobavanje različitih tehnika omogućava da otkriješ onu koja tebi pomaže da efikasno učiš. Ono što je važno jeste da promena može delovati produktivno na tebe. Dobro je imati rutinu u učenju engleskog jezika, ali usvajanje nove tehnike sigurno će taj proces učiniti zanimljivijim. Ukoliko već nisi, razmotri učenje online i primetićeš da ćeš poboljšati svoje znanje engleskog!

 

3. Svi časovi se mogu snimiti i ponovo pogledati

Časovi engleskog na mreži prilagođeni su tempu svakog učenika. Tokom predavanja u tradicionalnim učionicama, neki nastavnici mogu prebrzo da prelaze gradivo i da ne ponavljaju iznova određene informacije, dok drugi mogu imati prespor tempo.

Jedna od prednosti engleskog online jeste ta što učenici mogu prelaziti materijal brzinom koja njima odgovara. Svaku lekciju je moguće snimiti i zatim je možeš pregledati onoliko puta koliko je tebi potrebno, da bi savladao materijal i izvukao najviše od svakog časa. 

 

4. Motivacija je bolja

Svi znamo da je motivacija važan faktor za ostvarenje svih dugoročnih ciljeva, u među koje se ubraja i ovladavanje novim jezikom, te je važno podstaći istu na različite načine. U tradicionalnim školama nastavnici ponekad nisu u mogućnosti da dovoljno pažnje posvete svakom ponaosob, te se kod učenika javlja manjak zainteresovanosti za učenje.

Svaki učenik zaslužuje pažnju kako bi bio motivisan u daljem radu i ona mu se upravo pruža učenjem jezika putem interneta – online. Postoje individualne nastave koje podrazumevaju da je predavač posvećen samo jednom učeniku, što poboljšava njegovu dugoročnu motivaciju ubuduće.

Studije pokazuju da motivaciju za učenje može podstaći korišćenje mobilnih uređaja. Budući da su lični životi ljudi uglavnom prepuni tehnologije veliki broj njih je povezan na internet i može jednostavno pratiti časove preko svog mobilnog telefona ili računara.

 

5. Štedi vreme i novac

Engleski online je povoljnije rešenje u odnosu na pohađanje privatnih škola jezika, a da ne pominjemo i novac koji ćeš uštedeti, jer nećeš morati da plaćaš prevoz. Sledeća stvar koja je znatno jeftinija, ukoliko se odlučiš da pohađaš časove putem interneta, jesu udžbenici, jer je veći deo nastavnog plana i programa dostupan na mreži.

Veliki broj učenika koji odlazi u privatne škole provodi dosta vremena u vožnji između predavanja, dok učenje putem interneta uopšte ne zahteva putovanje. Putem raznih uređaja (računari i mobilni telefoni) može se uspostaviti kontakt sa školom jezika, s bilo kog mesta u bilo koje vreme.

Jedna od najvećih prednosti učenja jezika na mreži je ta što imaš izbor između individualne ili grupne nastave. U našoj školi ABC možeš se odlučiti za neki od sledećih kurseva: START – engleski za početnike, SPEAK – konverzacijski engleski, BUSINESS – poslovni engleski i TEAM – male grupe. Ukoliko te interesuje cena svakog od navedenih kurseva, više informacija možeš pronaći OVDE.

Sada kada si saznao/la da možeš uštedeti novac i vreme učenjem jezika online, ujedno si otkrio/la i vrhunsko rešenje za tebe! Već danas možeš početi da razvijaš svoje jezičke sposobnosti, nakon jednostavne registracije na našem sajtu.

Razvitak u impresivnog poliglotu kojem težiš jedino je 100% izvodljiv uz pravi pristup. Škola stranih jezika ABC ti pomaže da naučiš engleski, dodatno ga poboljšaš i usavršiš komunikaciju – veoma važna veština, koja ti omogućava da budeš u stanju da razumeš šta drugi govore, da upotrebiš prave reči i staviš ih u odgovarajući kontekst – na licu mesta i blagovremeno.

Predlažemo da pogledate