NORVEŠKI Početni kurs

4,499 RSD

No student enrolled

Norveški je danas, pored engleskog i nemackog, najtraženiji jezik, čije znanje omogućava neometani odlazak i lako dobijanje posla u Norveškoj. S obzirom da norveška vlada traži od svih useljenika da već poseduju znanje norveškog jezika pre dolaska u zemlju, najbolji način da započnete svoje učenje je da odaberete baš ovaj kurs.

Početni kurs je namenjen polaznicima koji ranije nisu imali kontakta sa norveškim jezikom, tako da na kursu krećemo od osnovnih stvari: kako da se predstavimo, kako da kazemo osnovne informacije o sebi, kako da savladamo čitanje i pisanje norveškog jezika i steknemo osnovna znanja koja nam omogućavaju lako snalaženje u nepoznatoj zemlji. Kurs predstavlja praktičnu primenu datog sadržaja i aktivno usvajanje samog jezika.

Nakon završenog početnog kursa, polaznik može da:

  • razume i koristi uobičajene svakodnevne izraze i fraze vezane za uspostavljanje kontakta
  • predstavi sebe i druge i može da pita i da odgovori na neka lična pitanja kao gde živi, čime se bavi, da ispriča detalje vezane za porodicu, ili da opiše svoj stan ili sobu, da savlada dijalog koji će mu omogućiti lako snalaženje na kiosku, u prodavnicama različitih tipova, na autobuskoj stanici ili aerodromu, da dâ  informacije o lokalnoj geografiji, da se raspita o zaposlenju
  • Moze na jednostavniji način da učestvuje u dijalogu, sklapajući prostije rečenice i dajući direktne odgovore, da dobro prati sporiji i čistiji govor

Radi se u manjim grupama,  od 3 – 6 polaznika i naročito se poklanja pažnja individualnom razvoju i usvajanju gradiva od strane svakog pojedinog polaznika, komentarima i sugestijama koji mu pomažu da što bolje usvoji predvidjeno gradivo. Redovno pohadjanje kursa i rad kod kuće, omogući će Vam veoma brzo i uspešno napredovanje u norveškom jeziku.

Kurs je organizovan u 16 nastavnih celina (kapiteler). Svaka od celina se odnosi na neku od tema iz svakodnevnog života (posao, zabava, porodica, putovanja, zdravlje, škola…) i omogućava vežbanje i primenu novih reči vezanih za tu oblast, lako usvajanje gramatičkih pravila i, takodje veoma važno za useljenika u Norveškoj, radimo na vežbama izgovora.

Na kraju, svi polaznici dobijaju sertifikat kao potvrdu uspešno završenog kursa, koji objedinjuje A1 i A2 nivo, dakle ceo početni nivo učenja. Polaznik je sposoban za neometanu i samostalnu komunikaciju o osnovnim temama iz svakodnevnog života i može lako da nastavi svoje napredovanje na B1 kursu, koji je za najveći broj zanimanja neophodan u Norveškoj.

Predavači

Milica Jevtović
Norveški i švedski

Milica Jevtović

Predavač/prevodilac
Milca je master skandinavskih jezika i književnosti. Svoju karijeru je započela u poslovnom sektoru baveći se marketingom i prevodjenjem, a zatim nastavlja u ABC školi kao profesor norveškog i švedskog jezika.

Sadržaj kursa

A1

Nastavna jedinica (Kapitel) 1 – 8

1. Kako se zoveš? / Hva heter du?

2. Šta oni rade? / Hva gjør de?

3. Dobar prijatelj / En god venn

4. Porodični život / Familieliv

5. Koliko je sati / Hva er klokka?

6. Šta si radio na odmoru? / Hva gjorde du i ferien?

7. U prodavnici / I butikken

8. Vreme i godišnja doba / Vær og årstider

A2

Nastavna jedinica (Kapitel) 9 – 16

9.    Praznici i svečanosti / Høytider og seremonier

10.  Nov život / Ett nytt liv

11.  Zdravlje / Helse

12.  Malo o Norveškoj / Litt om Norge

13.  Ovako živimo / Slik bor vi

14.  Neko koga volimo / Noen å være glad i

15.  Kakav posao želiš? / Hva slags jobb har du lyst på?

16.  Obdanište i škola / Barnehage og skole

Ključne informacije

Cena
4.499 RSD mesečno
Trajanje
80 časova / 5 meseci
Termini
2×90 min  nedeljno
/ popodne i uveče
NIVO
A1 i A2

Prijava na kurs

Curriculum is empty

0.00 average base on 0 ratings

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Write a review

  • Please wait...

Students Enrolled

No student enrolled.