NORVEŠKI Individualni kurs
NORVEŠKI Individualni kurs

Individualni kurs norveškog jezika namenjen je svima onima koji nisu u mogućnosti da prisustvuju grupnim kursevima i koji žele kurs organizovan prema svom rasporedu i planovima. Daje mogućnost veće posvećenosti jednom polazniku, a dinamiku nastave možete odrediti sami, odnosno možete je prilagoditi svojim obavezama. Uz dogovor sa profesorom izrađuje se poseban program prilagođen isključivo Vašim ciljevima, tako da imate mogućnost intenzivnog učenja i realizovanja programa za kraće vreme.

Norveški je danas, pored engleskog i nemačkog, najtraženiji jezik, čije znanje omogućava neometani odlazak i lako dobijanje posla u Norveškoj. S obzirom da norveška vlada traži od svih useljenika da već poseduju znanje norveškog jezika pre dolaska u zemlju, individualni časovi su mogućnost da učenje jezika prilagodite svom dnevnom rasporedu.

Individualni kurs je namenjen polaznicima koji ranije nisu imali kontakta sa norveškim jezikom, tako da se na kursu uče osnovne stvari: kako da se predstavimo, kako da kažemo osnovne informacije o sebi, kako da savladamo čitanje i pisanje norveškog jezika i steknemo osnovna znanja koja nam omogućavaju lako snalaženje i traženje posla u nepoznatoj zemlji. Kurs predstavlja praktičnu primenu datog sadržaja i aktivno usvajanje samog jezika kroz interaktivna vežbanja. Na kraju, svi polaznici dobijaju sertifikat kao potvrdu uspešno završenog kursa, koji objedinjuje A1 i A2 nivo, dakle ceo početni nivo učenja. Stečeno znanje predstavlja dobru osnovu za prelazak na B1 kurs. Radi se po programu På Vei, Norsk med samfunnskunnskap for fremmedspråklige elever – Elisabeth Ellingsen, Kirsti Mac Donald (Cappelen)

Da bi se postigli željeni rezultati, sa polaznicima će se raditi na poboljšanju vokabulara, stečene gramatike i izgovora na engleskom jeziku. Takođe, tokom kursa polaznici će razviti sposobnost pažljivog slušanja i razumevanja sagovornika kako bi bolje pratili i učestvovali u razgovorima.

Na kursu će se učiti brojne fraze i specifični jezički izrazi kako bi se poboljšala fluentnost u razgovoru u različitim kontekstima i situacijama. Vaše jezičke veštine će se unaprediti kroz brojne vežbe kao što su diskusije, mini prezentacije, debate ili improvizacije dijaloga (role-play).

Pre početka pohađanja konverzacijskog kursa, polaznici će polagati ulazni test (Placement test) kako bi se ustanovio nivo znanja. Preporučljiv nivo znanja pre pohađanja konverzacijskog kursa je B1+.

Predavači

No data was found

Sadržaj kursa

Kurs, shodno nivou znanja polaznika, obrađuje različite teme:

Ključne informacije​

900 RSD
60 minuta
2-4 puta nedeljno

Prijava na kurs

Prijava na kurs