Skip to content

Prevod sa engleskog na srpski

Pojedinacno engleski na srpski

Kvalitetno i na vreme preveden tekst.

Zatražite besplatnu procenu prevoda i u veoma kratkom roku dobićete naš odgovor.

Na pravom ste mestu koliko imate neki tekst koji želite prevesti na način na koji se smisao i suština ne gube.

Popunite online formular ili nas jednostavno kontaktirajte putem telefona ili email-a.

Telefon: +381 (0)63 335 877

Mail: office@abc.edu.rs

Skype: abcskola

Radno vreme: 10:00 - 19:00, ponedeljak-petak
NEW Prevodi
Maximum upload size: 106.96MB

Prevod sa engleskog na srpski

Naš tim stručnjaka, odličnih prevodilaca za engleski jezik ima potrebno iskustvo, kvalifikacije i znanje za pružanje kvalitetnih jezičkih usluga u oblasti medicine, ekonomije, prava, IT-a, tehnologije i proizvodnje. Posebno ističemo prevode vezane za bezbednost i zaštitu na radu kao i prevode za automobilsku industriju, gde imamo dugogodišnje iskustvo za eminentnim kompanijama iz ove oblasti. Svaki naš prevod sa engleskog na srpski prolazi kroz dodatnu lekturu i korekturu, čime obezbeđujemo vrhunski kvalitet našeg rada, u vremenskim okvirima koji su Vama potrebni. Sva dokumenta koja dobijemo se tretiraju kao strogo poverljiva, i nikada ih ne prosleđujemo trećim licima van našeg prevodilačkog tima.

U našem timu se nalaze iskusni i pouzdani anglisti filolozi, koji se bave prevodilačkim radom i za svaku oblast imamo zaduženog prevodioca koji je usko specijalizovan za tu tematiku. Pored stručnosti, naši prevodici su odgovorni, lojalni i posvećeni, što sve doprinosi njihovom radu i posvećenosti prevodilačkim projektima, a svojim kvalitetom prevoda, pouzdanošću i brzinom realizacije uvek izlazimo u susret svojim stalnim i novim, potencijalnim klijentima. U našem timu imamo i sudske tumače, koji pružaju usluge prevoda svih vrsta pravnih i ličnih dokumenata, ukoliko Vam je potreban prevod za pečatom sertifikovanog sudskog prevodioca. Vaše je samo da odaberete jezik koji Vam je potreban, a od nas očekujte maksimalno profesionalan prevod.

Šta je potrebno da znate pre nego što se odlučite za profesionalno prevođenje (Prevod sa engleskog na srpski)?

 1. Formiranje cene prevoda – faktori koji utiču na cenu prevoda su:
 • Oblast za koju se tekst prevodi
 • Broj strana teksta (veći broj strana, niža cena prevoda)
 • Broj saradnika koji su angažovani na prevođenju ( kada je u pitanju prevod veoma stručnog teksta, ponekad je potrebno kontaktirati i stručnog saradnika radi neophodnih konsultacija)
 • uređenost teksta (da li je dokument skeniran, da li ima komentare sa strane, da li je tehnički zahtevan za rad, da li se radi u Excel-u, PDF-u…)
 • Jezik na koji (i sa kog) se prevodi.
 • Vremenski rok u okviru kojeg je potrebno završiti prevod.

Nakon stručne procene svih ovih faktora, kontaktiraćemo vas u najkraćem mogućem roku . Nakon odabira prevodioca koji najviše odgovara Vašim zahtevima, nastojimo da završimo prevod u najkraćem mogućem roku. 

 1. Kako se određuje prevodilačka strana?

Prevodilačka strana nije isto što i fizička strana teksta, jedna prevodilačka strana se računa na sledeći način:

Kada je u pitanju dokument u Word-u:

 •  Kada otvorite dokument, kliknete na opciju Review
 •  Zatim kliknete na opciju Word Count
 • Broj Characters (with spaces) podelite sa 1800. Broj koji dobijete je broj prevodilačkih strana.

Ukoliko imate dokument u pdf-u, prevodilačka strana se određuje nakon konvertovanja dokumenta u word format. Što se tiče ostalih formata, precizan broj prevodilačkih strana se računa po završetku prevoda, jer je jedino moguće izračunati u word-u.

 1. Šta je zapravo lektura/korektura teksta?

Jezička redaktura podrazumeva poređenje izvornog i ciljnog teksta radi provere eventualnih grešaka u razumevanju teksta i slično, uz finalnu lekturu. Lektura podrazumeva samo rad na ciljnom tekstu, bez poređenja sa izvornim tekstom, kako bi se korigovale pravopisne greške, greške u kucanju i ostalo.

 1. Da li je bolji prevod sa overom sudskog tumača?

Ukoliko prevod nema overu sudskog tumača, to ne znači da je manje kvalitetan od onoga sa overom. Svi naši prevodi su kvalitetni i profesionalno odrađeni, tako da ukoliko Vam nije potreban zvaničan pečat, nema potrebe da Vaš prevod bude sa overom. Razlika je u tome što tekst sa overom sudskog tumača predstavlja zvaničan dokument (sa dodatkom pečata i potpisa koji garantuje da je prevod veran originalu).

 1. Kakva dokumentacija zahteva pečat i overu sudskog tumača?

To zavisi od institucije kojoj predajete dokumenta i od namene Vaše dokumentacije. Svakako je najbolje da se raspitate u instituciji kakav prevod Vam je neophodan.

Najčešće sledeća dokumenta zahtevaju pečat: Izvodi iz matične knjige rođenih, venčani listovi (lična dokumenta), uverenja, pravni dokumenti (izjave, punomoćja, potvrde, tužbe, zapisnici), svedočanstva, diplome, prepisi ocena, uverenja o položenim ispitima, boravišne, radne, vozačke i međunarodne dozvole, pasoši, lične karte, medicinski izveštaji, farmaceutska dokumenta, sertifikati, rešenja, poslovna dokumenta (dokumentacija kompanija, izvodi iz Agencije za privredne registre, fakture, prevod tenderske dokumentacije), stanja bankovnih računa.

Tekstove nam možete dostaviti u elektronskom ili štampanom obliku, i mi Vam šaljemo u obliku koji je Vama neophodan, najčešće je to elektronskim putem, ali ako je u pitanju prevod sa overom, onda je neophodno i poslati poštom. Prevod sa engleskog na srpski i ostale prevode naša prevodilačka agencija obrađuje u kratkom vremenskom roku.

Klijenti koji su nam ukazali poverenje

Realizovali smo brojne kurseve jezika i prevode za uspešne kompanije. Budite i Vi u društvu uspešnih.
Fiat logo
Vip-logo
UniCredit bank
societe generali
raiffeisen
prizma
comtrade logo
Endava logo
merck
meggle
Hemofarm Logo
Adient Logo
Prevodi sa overom sudskog tumača

Prevođenje se overom

Ukoliko vam je potreban prevod sa overom sudskog tumača, ABC takođe može da obezbedi i tu uslugu, na najkvalitetniji način. Naš tim stručnjaka koji se sastoji od odličnih prevodilaca i ima neophodno iskustvo, kvalifikacije i znanje za pružanje kvalitetnih prevodilačkih usluga je tu za Vas.