Iako trenutno nemamo izbora i online učenje je jedina opcija za usavršavanje i sticanje novih veština u ovo doba pandemije, postoji i dosta prednosti ovog savremenog tipa učenja u odnosu na tradicionalno. Hajde da vidimo zašto je online učenje bolje od učionice i kako da iskoristimo najbolje od situacije u kojoj se nalazimo.

Gde god i kada god

Online učenje nam omogućava da se uključimo na čas u bilo koje vreme i sa bilo kog mesta. Ukoliko ste tip koji voli da bude napolju veći deo dana, sada možete učiti iz parka, sa svoje terase, iz dvorišta ili odakle god želite- samo Vam je potreban telefon ili laptop i internet konekcija. Učenje nikada nije zvučalo ovako udobno!

Štedi vreme

Da biste otišli na čas, potrebno je vreme da se spremite, vreme koje provedete u putu i slično, dok se na online čas možete uključiti iz komfora svoga doma, u donjem delu pidžame i iz Vaše omiljene fotelje. Jedino vreme koje ćete utrošiti je vreme na času, tako da ovaj vid učenja maksimalno štedi Vaše slobodno vreme, i onda imate više vremena za domaće zadatke i dodatno usavršavanje.

Korišćenje interaktivnih nastavnih materijala

Iako učenje u fizičkoj učionici ima svojih prednosti, virtuelna učionica pruža mnogo više što se tiče upotrebe različitih audio i video materijala. Uz pomoć opcija kao što su share screen i send files, dovoljan je samo klik miša kako biste imali pristup ogromnoj bazi materijala za učenje. Samim tim i motivacija za učenje je bolja i rezultati ne izostaju.

Dakle, iako ne treba odustati od tradicionalnog učenja, trenutno je online učenje jedini način da učimo, tako da treba to posmatrati sa pozitivne strane i iskoristiti maksimalno situaciju u kojoj se ceo svet trenutno nalazi, jer online učenje nije samo učenje budućnosti, već i učenje sadašnjosti.

Predlažemo da pogledate